Het gastenkwartier

Het gastenkwartier van de abdij van Postel (Kontaktcentrum) is een plaats waar mensen in contact kunnen komen met de abdijgemeenschap, met elkaar als gasten en ook met de gastheer zelf: Christus..

Het gastenkwartier telt 28 kamers, waarvan 11 tweepersoonskamers. Daardoor is er plaats voor maximum 39 gasten. Er is het nodige sanitair, voorzien van enkele doucheruimtes. Er is ook een eigen sanitaire ruimte voor rolstoelgebruikers. Het gastenkwartier is trouwens helemaal rolstoeltoegankelijk.

Het gastenkwartier beschikt over de erkenning ‘Toerisme voor Allen’ van de Vlaamse overheid.

Er zijn 3 conferentiezalen voor ontvangst van groepen. Beamer en scherm, alsook internetaansluiting zijn beschikbaar.

In de recreatiezaal kan men gezellig samenzijn en genieten van het Postelse abdijbier.

Bij het gastenkwartier is er een kapel die gebruikt kan worden voor persoonlijk gebed of voor vieringen in groepsverband.

Zowel enkelingen als groepen die komen voor een tijd van bezinning en gebed zijn van harte welkom. In beide gevallen kan men een eigen programma volgen met eigen begeleiding, of men kan een beroep doen op een lid van de abdijgemeenschap voor een conferentie of gesprek (via de gastenpater), of men kan aansluiten bij de initiatieven die georganiseerd worden door de abdijgemeenschap.

Iedereen is welkom: studenten, gezinnen met kinderen, pelgrims… We verlangen wel van onze gasten dat ze dagelijks deelnemen aan één van de gebedsdiensten van de abdijgemeenschap.

Ook daggroepen kunnen gebruik maken van het gastenkwartier van de abdij voor vergaderingen, conferenties en bezinningen.

Voor verdere informatie en aanvragen voor verblijf op het gastenkwartier van de abdij kan men terecht bij: