Kaasmakerij

Postel vormt samen met Westmalle en Orval het enige trio abdijen, die nog beschikken over een echte abdijkaasmakerij.

Het kaasmaken begon in 1947 met de aanmaak van de typische Postelse harde abdijkaas, die nog steeds in de smaak valt.

De leeftijd van die kaas kan gekozen worden naar ieders believen. In 1997 werd overgegaan tot de bouw van een nieuwe kaasmakerij met een grotere opslagcapaciteit. Ondanks de moderne uitrusting is het kaasgebeuren nog steeds vrij artisanaal. Er kwamen nieuwe ontwikkelingen in de kaas : de halfharde kaas werd ontwikkeld. U vindt hem in verschillende vormen : de jonge, de 6 tuinkruiden, de Provençaalse kruiden, de fenegriek kaas (met notensmaak), de truffelkaas met Italiaanse zwarte truffel, bierkaas (met de dubbel abdijbier van Postel) en daarnaast de roodkorstkaas die als de heerlijke Raphaëlkaas op de markt kwam.

De eigen abdijwinkel in Postel, gelegen aan de witte ingangspoort, kan u aan alles helpen.